Sub. nov 26th, 2022

Zbog velikog interesovanja promocija knjige „Šuš i miš u biblioteci“ u tri termina

Promocija knjige „Šuš i miš u biblioteci“ održana je u biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac. Zbog velikog interesovanja najmlađe čitalačke publike, promocije su održane u tri termina a autorke knjige inače bibliotekarke  Elizabeta Georgieva i Milica Matijević imale su i svoje pomoćnike Emu Đurović u ulozi Šuša i Nikoletu Vasiljević u ulozi Miša.

Sa ciljem da najmlađima biblioteku predstave kao bajkovito mesto u kome mašta i kreativnost mogu sve, gde se na policama prepunim čudesnih knjiga u kojima se dešavaju najuzbudljivije stvari, bibliotekarke Milica Matijević i Elizabeta Georgieva osmislile su knjigu za decu “Šuš i miš u biblioteci“. Nakon beogradske promocije, ova knjiga je u biblioteci u Lazarevcu predstavljena u čak tri termina, a uz elemente lutkarskog pozorišta autori su na nesvakidašnji način komunicirali sa publikom. Posebnu ulogu imala je Ema Đurović.

I s obzirom da uz Šuša obavezno ide i Miš, barem kada je ova knjiga u pitanju tu ulogu je preuzela Nikoleta Vasiljević. U priči o Šušu i Mišu neizostavna su deca a ulogu Cane preuzela je autorka lično Elizabeta Georgieva.

Knjiga je nastala iz želje da se deci biblioteka predstavi kao super mesto, najdivnije mesto u kome dete može da odraste i da se deci otkrije tajna da se od čitanja raste, naglasila je Elizabeta Georgieva.

Ovo je prva slikovnica čiji su autori bibliotekari, namenjena je najpre svoj deci, svim bibliotekarima i ljudima, a cilj je da ovom knjigom osvojimo svet ističe Milica Matijević.

Slikovnica je izazvala veliko interesovanje bibliotekara i simpatije najmlađih čitalaca. Njene promocije se očekuju u bibliotekama širom Srbije. Autorke su već dobile pozive i za gostovanja u susednim zemljama. Sve to ide u prilog očekivanjima da će naći mesto na policama brojnih biblioteka ali i u rukama dece kao najvernijih čitalaca.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *