Sub. nov 26th, 2022

Uz horsko pevanje i ovacije održan još jedan koncert grupe “Legende“

U Centru za kulturu Lazarevac sinoć je održan solistički koncert grupe „Legende“. Bilo je to veče prepuno emocija i prepoznatljivih pesama koje je izvodila grupa koja na muzičkoj sceni Srbije uspešno traje već više od 30 godina. Na ovaj način nastavljena je lepa tradicija gostovanja legendarnog muzičkog sastava u Lazarevcu.

Uz horsko pevanje i ovacije počeo je još jedan lazarevački koncert grupe “Legende“ kojim je nastavljena neprekidna koncertna turneja ove grupe koja traje gotovo 30 godina. Pored svog prepoznatljivog muzičkog stila i jedinstvenosti na ovim prostorima, verovatno i u svetskim okvirima Legende na svakom koncertu pa i tokom druženja sa lazarevačkom publikom donose pre svega iskrene i čiste emocije utkane u melodiju koja osvaja.

Tekstopisac, kompozitor i vođa ove grupe, Zoran Dašić bavi se i poezijom, ali skromno je odgovorio o ovom segmentu svog stvaralašta.

Zoran Dašić
Zoran Dašić, tekstopisac, kompozitor i vođa grupe

Ivan Milinković, solista grupe ističe da se Lazarevac uželeo Legendi ali i Legende lazarevačke publike. Milinković je najavio brojne projekte na kojima radi ova grupa, između ostalog i autorski rad na filmskoj muzici. Tri decenije duga karijera sa postepenim ali kontinuiranim uspehom oslikava popularnost grupe “Legende“ koja je ostala jedinstvena po stilu muzike i načinu izvođenja kompozicija. I 2019. godinu obeležiće brojni nastupi širom Srbije ali i sveta, između ostalog i za srpsku dijasporu u Americi.

Grupa „Legende“ osnovana je u Beogradu 1988. godine. Do sada su održali preko 2000 koncerata i u taj broj ne računaju dočeke Novih godina, velike žurke ili manje koncerte za firme i slične nastupe.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *