Sub. nov 26th, 2022

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom „Bazi Mili“ osnovano u Lajkovcu

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom „Bazi Mili“ osnovano je tokom septembra meseca u Lajkovcu. Aktivnosti Udruženja usmerene su i na sve osobe sa invaliditetom i svu decu sa teškoćama u razvoju, a ne samo za osobe sa autizmom. Sedište udruženja, koje još uvek nema adekvatne prostorije, je u ulici Stevana Prvovenčanog broj 2. Ovo Udruženje svake subote organizuje kreativne radionice u prostorijama Predškolske ustanove “Leptirić”, sa kojom ima dobru saradnju i planira mnoge projekte.

Udruženje “Bazi Mili” koje je osnovano pre dva meseca je neprofitna organizacija, zasnovana na humanim principima koje okuplja osobe sa autizmom, njihove roditelje-staraoce, članove njihovih porodica, stručnjake i sve druge građane koji žele da daju doprinos ostvarenju svih prava koje imaju osobe sa autizmom, kao i sve osobe sa invaliditetom i sva deca sa teškoćama u razvoju. Likovne radionice imaju za cilj da pomognu deci da razvijaju finu i grubu motoriku. U opštini Lajkovac ima oko 40 dece sa poteškoćama u razvoju, rekla nam je predsednica Udruženja Milica Nikolić.

Milica Nikolić, predsednica Udruženja
Milica Nikolić, predsednica Udruženja

Iako postoji kratko, Udruženje “Bazi Mili” je već uspostavilo saradnju sa mnogim organizacijama i institucijama među kojima je i Predškolska ustanova “Leptirić”. Direktorka Mila Mitrović kaže da će ova ustanova i u budućnosti podržavati rad ovog Udruženja.

Mila Mitrović, PU Leptirić
Mila Mitrović, PU Leptirić

Članovi Udruženja “Bazi Mili” pozvali su sve druge roditelje dece sa teškoćama u razvoju, kao i sve zainteresovane, da se uključe u rad Udruženja. U planu je da se članovi u svoje prostorije usele početkom 2020. godine a već se uveliko radi na njihovom opremanju. Tim povodom organizovan je i jedan humanitarni koncert sa ciljem da se prikupi što više novca, kako bi članovi Udruženja što pre dobili svoj prostor.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *