Sub. nov 26th, 2022

U toku su radovi na vodovodnoj mreži u MZ Jabučje

U zaseoku Donji kraj mesne zajednice Jabučje izvode se radovi na vodovodnoj mreži čime će biti rešeni problemi vodosnabdevanja ovog dela opštine. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je obišao radove i istakao da je cilj lokalne samouprave da svi delovi Jabučja budu povezani na mesni vodovodni sistem.

Osnovni i najveći problem cele opštine Lajkovac, po rečima predsednika Andrije Živkovića je vodosnabdevanje i najveći deo sredstava iz budžeta je namenjen projektima izgradnje vodovodne mreže. U Jabučju se vrši izgradnja vodovodne mreže ukupne dužine 3200 metara i sa lokalnim vodovodom povezaće najznačajnije objekte najvećeg sela ovog dela Srbije.

Odbornik u Skupštini opštine Lajkovac Vojislav Stanisavljević je naglasio da je problem vodosnabdevanja u ovom delu Jabučja višedecenijski i da su do sada domaćinstva snabdevana interventno cisternama.

Kako je najavio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković postrojenje za preradu otpadnih voda na granici Lajkovca i Jabučja biće do leta pušteno u funkciju. Na ovo postrojenje biće priključena i kanalizaciona mreža koja je nedavno izgrađena u jabučkom naselju Šerinka.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

1 thought on “U toku su radovi na vodovodnoj mreži u MZ Jabučje

  1. Svaka cast samo sto ce neko odgovarati sto trujete cigane u dubravi jer od kako je uradjena vodovodna mreza voda nije za pice a narod mora da pije jer nema druge vode cisterna sa vodom nikad nije nosila ljudima vodu za pice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *