Sub. nov 26th, 2022

Seminar „Lipidni status i uticaj na aterosklerozu“ u okviru programa kontinuirane medicinske edukacije

„Lipidni status i uticaj na aterosklerozu“ bila je tema seminara koji je održan u okviru programa kontinuirane medicinske edukacije u organizaciji Udruženja medecinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite Lazarevac u biblioteci „Dimitrije Tucović“. Seminar je održala Jelena Martinović medicinski biotehničar. Ovo je još jedna uspešna godina, šesta od osnivanja podružnice Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite. Kako je rekla predsednica podružnice Suzana Stoisavljević zahvaljujući uspešnom radu udruženja svi medicinski radnici lazarevačkog Doma zadravlja i ove godine su uspešno završili licenciranje.

Eminentni predavač Jelena Martinović medicinski biotehničar održala je predavanje u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u okviru programa Kontinuirane medicinske edukacije. Tema je bila vezana za lipidni status i laboratorijske analize kao i način dijagnostike ateroskleroze.

Jelena Martinović, medicinski biotehničar
Jelena Martinović, medicinski biotehničar

Program kontinuirane medicinske edukacije bitan je za licenciranje zdravstvenih radnika i prikupljanje određenih bodova koji se dobijaju učešćem na seminarima. Cilj je da medicinski radnici idu u korak sa visokim savremenim tehnologijama uz podršku udruženja. Program je akreditovan za zdravstvene radnike svih profila i jako bitan zbog aktuelnosti samih tema i inovacija u znanju.

Suzana Stoisavljević, predsednica podružnice
Suzana Stoisavljević, predsednica podružnice

Ovo je rezultat saradnje lazarevačkog Doma zdravlja i Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite Srbije. Cilj današnjih ali i svih ostalih skupova u okviru kontinuirane edukacije zdravstvenih radnika u Srbiji je da neophodne medicinske informacije u svakom trenutku budu lako dostupne u svrhu stalne edukacije i poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *