Sre. dec 1st, 2021

Prvo prigradsko pozorište „Puls teatar“ u martu sprema dve premijere

Prvo prigradsko pozorište „Puls teatar“ 13. februara obeležio je deceniju uspešnog postojanja i rada. „Puls teatar“ trenutno radi dve koprodukcije. Jedna je u Vršcu u Narodnom pozorištu „Sterija“ a u pitanju je savremeni tekst „Naši preci jedite sa nama“. Lazarevački glumci rade i na koprodukciji sa Ustanovom kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Beograda. Obe predstave biće premijerno izvedene tokom marta meseca. Takođe, deo ansambla počeo je rad na novoj predstavi sa rediteljem Jovanom Grujićem a radi se o koreodrami „Majstor i Margarita“.

U Prvom prigradskom pozorištu “Puls teatar” nema mnogo vremena za odmaranje i opuštanje. Nakon uspešne 2018. godine i kratkog odmora u januaru, glumci vredno rade na novim komadima. Tokom meseca marta “Puls teatar” će premijerno izvesti dve predstave. U pitanju su koprodukcije.

Takođe, deo ansambla Prvog prigradskog pozorišta počeo je rad na novoj predstavi sa rediteljem Jovanom Grujićem a u pitanju je reč o koreodrami „Majstor i Margarita“.

“Puls teatar” krajem prošle godine u saradnji sa pozorištem iz Novog Pazara spremio je predstavu “Živi su, nije smešno” koja je naišla na pozitivne kritike kod publike. Ovaj komad odigran je do sada četiri puta, po dva puta u Lazarevcu i u Novom Pazaru.

Prvo prigradsko pozorište je osnovano odlukom Skupštine Gradske opštine Lazarevac 13. februara 2009. godine. Od tada sa dosta uspeha nastupa širom zemlje i regiona i osvaja brojna priznanja.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *