Ned. sep 25th, 2022

Promocija monografije o Mileni Dravić u utorak 29. oktobra

Monografija „Milena Dravić ili ključ snova” koju je pripremila Anita Panić, biće promovisana lazarevačkoj publici u sali biblioteke „Dimitrije Tucović“ u utorak 29. oktobra. Knjiga o Mileni, divi jugoslovenskog i srpskog filma, pozorišta i televizije, je luksuzno opremljeno dvojezično izdanje koje je prošle godine objavio Filmski centar Srbije u saradnji sa Službenim glasnikom, a sadrži tekstove koje su napisali glumci, pisci, reditelji, producenti, kostimografi i mnogi drugi. Promocija počinje u 18 časova.

Višegodišnji televizijski autor, pisac i dokumentarista Anita Panić pripremala je monografiju o Mileni Dravić uz saglasnost jedne od najvećih srpskih i jugoslovenskih filmskih diva i njenih najbližih saradnika. Ova monografija predstavljena je u gotovo svim gradovima naše zemlje i okruženja kao i na mnogobrojnim festivalima. Publici u Lazarevcu o knjizi će govoriti sama autorka a program voditi Radmila Bulatović.

Monografija „Milena Dravić ili ključ snova“ je specifična, u njoj je izbegnut anegdotski pristup, a obiluje faktografijom. Promocija ovog značajnog dela za srpsku i balkansku kinematografiju u lazarevačkoj biblioteci biće održana u utorak 29. oktobra sa početkom od 18 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *