Ned. sep 25th, 2022

Promocija knjige “Srpski put” u izdanju izdavačke kuće Catena Mundi

U biblioteci “Dimitrije Tucović” Lazarevac održana je promocija knjige “Srpski put” u izdanju izdavačke kuće Catena Mundi. O knjizi su, pored autora prof. dr Časlava Koprivice, govorili i prof. dr Miloš Ković sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Milosav Gudović filozof i pesnik i Nikola Marinković ispred izdavačke kuće Catena Mundi.

O knjizi “Srpski put” autor profesor doktor Časlav Koprivica je napisao: „Namera knjige nije jasno ocrtavanje deonica budućeg srpskog puta, što pripada konkretnim geoistorijskim projekcijama, koje padaju u deo budućim predvodnicima srpske države. Ipak, prilog koji se u tom smeru ovde pokušava dati jeste refleksija o onome šta da (ne)činimo da, posle svih posrtanja i posrnuća najnovijih vremena, ne bismo nepovratno skliznuli u bespuće.“

Ova knjiga je primer kako profesor univerziteta, intelektualac ulazi u javni život svoje zemlje, bez ikakvih ličnih interesa i potreba, istakao je prof. dr Miloš Ković.

Nova knjiga jednog o vodećih filozofa u Srbiji je primer nezavisnog i beskompromisnog mišljenja. Bespoštedna i duboko promišljena kritika srpske situacije na početku 21. veka: kako smo dovde došli, ko je za to odgovoran i šta treba da uradimo.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *