Ned. sep 25th, 2022

Promocija knjige „Krvavi Božić“ Vladimira Đorđevića

Promocija knjige „Krvavi Božić“ Vladimira Đorđevića održana je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Ova istinita priča skrivana je 50 godina a govori o duhu srpske tradicionalne porodice, o čudima Gospodnjim, o srpskoj neslozi, monaškom putu, spoznaji sebe, Albanskoj golgoti, prvom gerilcu u Evropi, o vojniku đenerala Mihailovića, i sudbini našeg naroda koji je stradao kroz vekove. Autor je roman posvetio svom dedi po čijoj životnoj priči je napisao delo.

Roman kragujevačkog dramskog pisca Vladimira Đorđevića „Krvavi Božić“, koji je izazvao pažnju čitalačke publike širom zemlje ali i na međunarodnim sajmovima u inostranstvu promovisan je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Roman je pisan u formi ispovesti oca Vasilija i govori o ljubavi prema Bogu, o ljubavi Boga prema ljudima, o žrtvi za druge, o ljubavi prema otadžbini, o istrajnosti u istini, o sukobima sila dobrih i onih drugih, o jedinstvu i slozi, o spoznaji i propadanju, o suzama radosnicama i suzama pokajničkim, o čeličenju i uzdizanju, o padanju i vaskrsenju. Roman je zapravo istinita priča koju je nakon 50 godina otkrio autor istražujući sudbinu svog dede.

Vladimir Đorđević, autor romana
Vladimir Đorđević, autor romana

Priča govori o žrtvama rata, i to o zločinima koje su Srbi jedni drugima počinili. Put ljubavi i praštanja jeste put spasenja našeg naroda i put ka bogu poručuje autor.

Vladimir Đorđević je rođen u Kragujevcu 1976. godine, objavio je pet knjiga, od kojih je jedna zvanična lektira veronauke za učenike osnovnih škola u Srbiji. Član je Udruženja dramskih pisaca Srbije i član Predsedništva ovog udruženja. Njegove drame izvođene su na domaćim i međunarodnim festivalima. Nekoliko drama postavljeno je i na scenama u inostranstvu. Autor je scenarija za televizijski igrani i obrazovni program. Urednik je i recenzent nekoliko knjiga. Igrao je u pozorištu, u televizijskim serijama i na filmu. Režirao petnaest drama i scenskih prikaza od kojih su dve drame izvođene na međunarodnim festivalima. Dobitnik je više priznanja za umetničko i društveno delovanje.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *