Uto. avg 16th, 2022

Promocija knjige dr Milana Bjekića “Zapisi jednog venerologa“ 22. novembra

Promocija knjige dr Milana Bjekića “Zapisi jednog venerologa“ biće održana u biblioteci “Dimitrije Tucović“ 22. novembra u 19 časova. Podnaslov knjige je “Priče o zdravlju koje će Vas zaraziti dobrim raspoloženjem“. Reč je o zbirci priča napisanih po istinitim događajima u ordinaciji jednog od najpoznatijih specijalista koji leči kožno – venerične bolesti.

„Zapisi jednog venerologa“ naziv je zbirke priča nastalih po istinitim događajima i iskustvu koje je nakon 200 000 pacijenata za više od 25 godina rada stekao dermatovenerolog primarijus dr medicinskih nauka Milan Bjekić, načelnik Službe i savetovališta za polne bolesti Zavoda za javno zdravlje Beograda. Zablude, koje prate većinu polno prenosivih infekcija, ali i nepotreban strah i stid od specijaliste, koji leči kožno venerična oboljenja, prikazane su uz dozu humora, uz mnogo korisnih medicinskih saveta. U susret 1. decembru Međunarodnom danu borbe protiv side promocija knjige se 22. novembra u 19 časova organizuje u biblioteci “Dimitrije Tucović“.

Milan Bjekić, autor knjige
Milan Bjekić, autor knjige

Glavni cilj knjige jeste da nam pomogne da sačuvamo zdravlje, da naučimo nešto o polnim bolestima i da dobijemo prave informacije o tome kako da bezbedno uživamo u svom intimnom životu a da se pri tome, koliko god to neobično zvučalo, nasmejemo i oraspoložimo.

Uz svu ozbiljnost pregleda, postavljanja dijagnoze, praćenja toka lečenja i edukacije pacijenata, doktori ove specijalnosti se svakodnevno suočavaju i sa situacijama koje mogu da budu označene kategorijom „crni humor“. Knjiga sadrži 75 priča zasnovanih na istinitim događajima. Svaku priču prati poučna poruka, sa konkretnim savetima za čuvanje reproduktivnog, pa tako i opšteg zdravlja.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *