Ned. sep 25th, 2022

Program za septembar Centra za kulturu Lazarevac

Nakon manifestacije Kultuno leto, u okviru koje je u julu i avgustu na platou ispred Centra za kulturu realizovan sadržajan program za naše sugrađane, ova ustanova kulture pripremila je i program za ovaj mesec. Pored stalnih projekcija najnovijih filmskih ostvarenja, tokom septembra publika će imati prilku da uživa u koncertu etno zvuka benda „Rošer“ 25. septembra. Već 1. oktobra pozorišna publika imaće priliku da pogleda komad nastao po tekstu Mira Gavrana „Noć bogova“ u kojem igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić. U Modernoj galeriji u toku je i izložba Galerije Milan Konjović iz Sombora, koja je otvorena do 16. septembra.

Centar za kulturu godinama unazad svakog leta organizuje manifestaciju koja za cilj ima da našim sugrađanima obezbedi i bogat kulturni sadržaj tokom raspusta i odmora. Uprkos skromnim novčanim sredstvima ali i zahvaljujući donaciji RB Kolubara i “Dunav osiguranja”, tokom jula i avgusta meseca organizovani su sadržaji kako za najmlađe tako i starije sugrađane.

Negujući tradiciju i melos sa naših prostora, i ovog meseca Centar za kulturu organizuje koncert pod nazivom “Etno zvuci” muzičkog sastava “Rošer”. Rošer Bend je sastavljen od 7 vrhunskih akademskih muzičara, od kojih većina svira u Simfonijskom orkestru RTS-a. Muzička institucija Rošer ima za cilj prevashodno da promoviše muzičku kulturnu zaostavštinu Srbije kroz tradicionalnu muziku i etno zvuk, na specifičan, pomalo drugačiji i svakako savremeniji način. Pored toga, na svom repertoaru ima popularne minijature, poznate filmske kompozicije, evergrin, džez, tango i orijentalni zvuk.

Već 1. oktobra pozorišna publika imaće priliku da pogleda komad nastao po tekstu Mira Gavrana „Noć bogova“ u kojem igraju Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić. Gavranov dinamičan komad o ljubavi, prijateljstvu i vladanju, pun neočekivanih obrta koji pozorišnoj publici zadržavaju dah, u proteklih četvrt veka imao je čak 19 pozorišnih premijera širom sveta od Sarajeva, Maribora, Podgorice i Mostara do Vašingtona, Melburna, Sofije, Praga…

Zahvaljujući digitalnoj opremi i procesoru, tokom leta ali i u narednom periodu nastaviće se redovne projekcije najnovijih filmskih hitova na zadovoljstvo filmske publike. Direktorka Centra za kulturu Stela Stanišić pozvala je i sugrađane da do 16. septembra pogledaju izložbu slika iz galerije Milan Konjović iz Sombora, koja je otvorena u okviru manifestacije “Lepini dani”.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *