Uto. avg 16th, 2022

Pozorišna predstava “ TRI LICA OGLEDALA“ večeras od 20 časova

Pozorišna predstava “ TRI LICA OGLEDALA“ na repertoaru je večeras 20. novembra u 20 časova.

Tri lica ogledala je eksperiment, pozorišni i društveni. Takav eksperiment spaja u jedno glumca kao osobu, kao lik i kao društveno osvešćeno biće. Time nam nudi specifično pozorišno iskustvo, u kome ne ostajemo samo gledaoci, već postajemo aktivni učesnici i saučesnici.

Tri lica ogledala nam otkriva tri lica društvene stvarnosti. Prvu svakodnevnu, svima vidljivu koja nas informiše o zbivanjima oko nas. Drugu skrivenu, a ipak univerzalnu i arhetipsku. Treća misaonu, intelektualnu, kritičku, onu sposobnu da otkrije mehanizme funkcionisanja prve dve. Da bismo videli ta lica javnosti, potrebno je da vidimo sve njene odraze u ogledalu i da ih postanemo svesni. Potrebno je da skinemo sopstvene maske, pa pogledamo sopstveni odraz i budemo iskreni prema sebi.

Zato je neophodno da u potpunosti poverujemo u pozorišni čin kome prisustvujemo, da prihvatimo učešće u njemu, da mu se prepustimo i da mu verujemo. Praveći izbore, opredeljujemo se za ono što nam više prija. Praveći izbore, opredeljujemo se koga podržavamo. Praveći izbore, opredeljujemo se kako mislimo. Praveći izbore opredeljujemo se ka kom ekstremu možemo da odemo.

Predstava „Tri lica ogledala“ (Omen Teatar)
(pozorišno istraživanje ekstremizma)
Izvođači/lica: Pavle Pekić, Aleksandra Janković, Vladimir Aleksić
Režija: Gordana Lebović
Dramaturgija: Vanja Nikolić
Scenografija i kostim: Isidora Spasić
Kompozicija i izbor muzike: Vedran Vućić
image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *