Uto. avg 16th, 2022

Otvorena izložba slika Mila Rajšića

U galerijama „Savremenici“ i „Simonida“ otvorena je izložba polaznika škole crtanja nastavnika likovne kulture Mila Rajšića, kao i dela ovog umetnika. Na izložbi su prikazane slike, crteži i skulpture iz bogate likovne karijere Mila Rajšića, koji je prošle godine obeležio šest decenija bavljenja likovnom umetnošću. Tokom svog stvaralaštva imao je preko 80 izložbi, kako samostalnih, tako i zajedničkih. Izložba će biti otvorena za javnost do 30. aprila.

Mile Rajšić ima više izložbi nego godina starosti. Od malena privlačila ga je kičica i boje a svoje dugogopdišnje iskustvo u likovnom stvaralaštvu poslednjih nekoliko godina, ovaj nastavnik likovne kulture prenosi i učenicima u okviru škole crtanja u OŠ „Dule Karaklajić“. Preko 80 izlaganja je iza umetnika, koji je i ovaj put svoja dela predstavio svojim sugrađanima u Lazarevcu.

Slika pored koje smo intervjuisali našeg sagovornika stara je 50 godina. Nekada je krasila zidove muzeja Like u Gospiću. Pred rat umetnik je uzeo iz muzeja i poneo sa sobom u Lazarevac.

Mile Rajšić. autor izložbe

Na slikama Mila Rajšića dominiraju jake i vesele boje, cveće i priroda. Predeli rodnog mesta ali i grada u kojem živi od rata 90ih godina. Lazarevčani će prepoznati Očagu, crkvu Sv. Velikomučenika Dimitrija i lepote i ovog grada. Oni pak koji poznaju i druge predele uživaće u lepotama Plitvičkih jezera, Hvara i drugim gradova.

Mile Rajšić je posebno ponosan na svoj rad sa decom koji ga ispunjava a posebno mu je drago što su mnogi njegovi učenici postigli dobre rezultate i nastavili da se bave umetničkim radom.

Kroz olovku, ugljem, pastelom, akvarelom, temperom, mozaikom i skulpturama, Mile Rajšić nastaviće da svoj doživljaj sveta oko nas predstavlja na platnu ili drugim materijalima. Svi zainteresovani, njegova dela mogu pogledati do 30. aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *