Ned. maj 22nd, 2022

Održana 92. sednica opštinskog veća Lajkovca

Opština Lajkovac ove godine izdvojila je iz budžeta milion dinara za nabavku 30 protivgradnih raketa koje će biti raspoređene svim stanica na teritoriji opštine, odlučeno je na 92. sednici opštinskog veća. Na sednici je usvojen i postupak javnih nabavki na dve godine koji se odnosi na put za Protiće u Vračeviću, koji je važan put za meštane ovog dela opštine a u dužini je od 2,5 kilometara. Prva deonica u dužini od 1,3 km biće urađena u ovoj godini a drugi deo biće završen u 2020. godini. Rekonstrukcija vodovodne mreže, puteva koji su oštećeni tokom izgradnje Koridora i dve škole, biće urađeni sredstvima Kancelarije za javna ulaganja, koja će po rečima predsednika opštine Andrije Živkovića, u ovoj godini uložiti oko milijardu dinara u Lajkovac.

Protivgradni strelci ali i poljoprivrednici na teritoriji opštine Lajkovac imaće zaštitu od elementarnih nepogoda jer je opštine Lajkovac izdvojila značajna sredstva za nabavku protivgradnih raketa.

Na 92. sednici Veća usvojen je i plan javnih nabavki a zahvaljujući njemu biće uređena putna infrastruktura u Vračeviću. Prvi deo puta biće završen ove godine dok će druga deonica u dužini od 1,2 km biti urađena do 2020. godine.

Što se tiče javnih investicija, usvojene su druge izmene i dopune ovog plana a odnose se prventsveno na rekonstrukciju vodovodne mreže naseljenog mesta Lajkovac. Kancelarija za javna ulaganja, ukoliko opština ispuni sve uslove, uložiće za ove radove 240 miliona dinara. Početak radova očekuje se na jesen ove godine.

Opštinsko rukovodstvo nakon sastanka sa potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanović dobilo je pozitivan odgovor za rekonstrukciju puteva koji su uništeni tokom izgradnje Koridora kao i onih deonica koje su pod ingerencijom Puteva Srbije. Po rečima predsednika opštine biće uređenje tri saobraćajnice a među njima je i put Lajkovac-Slovac.

Novcem Kancelarije za javna ulaganja biće rekonstruisane i dve škole na teritoriji opštine Lajkovac. Vrednost tih radova je 340 miliona dinara.

Po rečima predsednika opštine, Kancelarija za javna ulaganja u ovoj godini trebalo bi da izdvoji oko milijardu dinara za rekonstrukciju vodovodne mreže, puteve i školske objekte na teritorji opštine Lajkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *