Sub. nov 26th, 2022

Održan Internacionalni „Dance zone“ festival

Plesni klub „Kolus“ organizovao je internacionalni festival „Dance zone“ u velikoj sali SRC „Kolubara“. Učešće na festivalu u modernom plesu prijavilo je 1370 učesnika iz Makedonije, Bugarske, Rumunije, BiH i Srbije. Program je održan u nedelju 24. marta. Obezbeđen je i fond za najbolje učesnike festivala koji su se takmičili u više kategorija. Festival je podržala GO Lazarevac a ulaz je slobodan.

„Dance zone“ internacionalni festival u modernom plesu u Lazarevcu je okupio najbolje igrače iz regiona. Plesni klub „Kolus“ bio je domaćin ovog festivala na kojem je snage odmerilo preko 1300 takmičara. Nadmetanje je organizovano u više kategorija; solo, duo tačkama, produkciji, hip-hopu, street dance-u i mnogim drugim. U obraćanju takmičarima i posetiocima predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je istakao da je 24. mart tužan dan za Srbiju jer se obeležava godišnjica NATO agresije te da danas iz Lazarevca šaljemo sliku kakvi odnosi treba da budu među ljudima.

„Danas iz Lazarevca šaljemo svetu najlepšu moguću sliku kakvi treba da budu odnosi među ljudima“ poručio je prisutnima predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.

Opština Lazarevac pomogla je organizaciju ovog festivala. Obezbeđen je i nagradni fond od 1700 evra, kao i brojne nagrade za učesnike. Posetioci su imali priliku da uživaju u vrhunskim plesnim performansima i koreografijama koje su prikazali najbolji igrači regiona. Glavna nagrada festivala otišla je u ruke takmičara iz Severne Makedonije.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *