Sub. nov 26th, 2022

Odigrana monodrama „Na pragu“ u lazarevačkoj biblioteci

U svečanoj sali biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac izvedena je monodrama „Na pragu“, mlade glumice iz Obrenovca Biljane Todorović. U pitanje je monodrama sa kojom je Biljana diplomirala prošle godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Ovo je priča o bibliotekarki koja u noćnoj smeni pronađe knjigu koja nije vraćena više od 100 godina. Odgovore na pitanja zašto knjiga nije vraćena na vreme i otkad biblioteke rade i noćne smene daje ova zanimljiva monodrama.

Monodrama „Na pragu“ ima u sebi elemente detektivskog žanra, kaže nam mlada glumica iz Obrenovca Biljana Todorović, ističući da je kao mala rado čitala detektivske romane Artura Konana Dojla i Agate Kristi.

Svoje premijerno izvođenje ova monodrama imala je pred domaćom publikom u Obrenovcu, krajem oktobra. Biljana ističe da je zadovoljna kako je publika reagovala na ovaj komad. Ona se nada da će uskoro ponovo nastupiti pred Lazarevčanima, ovaj put sa predstavom „Pinokio za odrasle“.

Biljana Todorović
Biljana Todorović

Monodrama „Na pragu“ je delo sa kojim je Biljana Todorović diplomirala prošle godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Izvođenje ovog komada u biblioteci „Dimitrije Tucović“ bio je drugi javni nastup Biljane sa monodramom, nakon premijere u Obrenovcu.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *