Sub. nov 26th, 2022

Nova saobraćajna signalizacija u Lajkovcu

Nova saobraćajna signalizacija postavljena je u blizini pešačkih prelaza na najfrekventnijim deonicama u Lajkovcu. Tokom vikenda postavljena je semaforska oprema koja upozorava vozače na blizinu pešačkih prelaza, a napaja se solarnom energijom. U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju planirano je i postavljanje kamera koje će evidentirati saobraćajne prekršaje.

U Lajkovcu su već više od godinu dana na najfrekventnijoj deonici postavljeni merači brzine automobila, koji vozače upozoravaju na prekoračenja, a tokom vikenda u cilju zaštite svih učesnika u saobraćaju postavljeni su semafori, takozvani treptači koji upozoravaju na blizinu pešačkog prelaza.

U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, ovogodišnjim budžetom opštine Lajkovac planirano je postavljanje bezbednosnih kamera na najfrekventnijim deonicama u gradu, a osnovni problem je pribavljanje neophodnih dozvola i saglasnosti JP “Putevi Srbije“. Cilj je da se zaštiti bezbednost učesnika u saobraćaju ali i sankcionišu svi neodgovorni vozači, posebno imajući u vidu veliki broj pritužbi građana.

Kamere će biti postavljane na onim deonicam gde je bezbednost pešaka najugroženija, posebno na pešačkim prelazima gde je zbog bahatosti vozača, posebno teretnih vozila do sada već bilo nekoliko saobraćajnih nezgoda.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *