Ned. sep 25th, 2022

Muzička škola Marko Tajčević obeležila slavu Sveti Roman Melod

Muzička škola “Marko Tajčević“ obeležila je svoju slavu Svetog Romana Meloda. U okviru programa poslave organizovana je svečana akademija u Centru za kulturu a zatim na tradicionalan način organizovan slavski ručak u zgradi škole. Molitvi i rezanju slavskog kolača prisustvovao je kolektiv i učenici škole.

Roman Melod, zaštitnik muzike i muzičara bio je vizantijski pesnik, rođen u Emesi. Stvaralaštvo Romana Meloda predstavlja vrhunac vizantijske himnografije. Hrišćanska crkva je, sa svoje strane, suptilnu religioznu inventivnost ovog umetnika nagradila ranom kanonizacijom i ubrajanjem u znamenite svece Istoka. Svoju slavu muzička škola obeležava više od 10 godina.

Saša Stanković, Muzička škola "Marko Tajčević"
Saša Stanković, Muzička škola „Marko Tajčević“

Muzička škola “Marko Tajčević“ postala je neizostavni deo kulturnog života Lazarevca, redovan učesnik svih manifestacija i kulturnih dešavanja, a svojim koncertima na mesečnom nivou stvorili su svoju redovnu publiku i poštovaoce.

Pored brojnih koncerata koji će biti organizovani za lazarevačku publiku, učenici i profesori Muzičke škole učestvovaće na takmičenjima širom zemlje i inostranstva i svoj grad predstavljati na najbolji način.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *