Pon. jan 17th, 2022

Moderna galerija počinje svoju izlagačku sezonu 2019. godine u petak 1. marta u 19 časova

Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac počinje svoju izlagačku sezonu 2019. godine u petak, 1. marta u 19.00 časova otvaranjem izložbe slika „Refleksija“, Jelene Andabake i Nede Krstić. Projekat „Refleksija” rođen je nakon mnogobrojnih razgovora, razmena ideja ali i kao posledica sličnih pogleda na društvo i okolinu. Izložba će trajati do 15. marta.

Izlagačku sezonu ove godine u Modernoj galeriji otvoriće zajednička izložba dve mlade umetnice različitog likovnog rukopisa ali sličnih ideja i stavova. Vazdušasti pejzaži Jelene Andabake asociraju na spokojnost i smirenost, dok Neda Krstić sa svojim psihološkim portretima staraca jasno stavlja do znanja da život savremenog čoveka u gradu vodi do potpune otuđenosti.

Refleksije koje se stalno dešavaju između slika i posmatrača jesu cilj ove izložbe, prenošenje lepog i ružnog, konstantno smenjivanje mira i tenzije, jer je upravo takav život savremenog čoveka.

Izložba "Elsi Inglis - srpska majka iz Škotske"

Obe umetnice su aktivne i imaju bogatu izlagačku delatnost. Učestvovale su i na brojnim likovnim kolonijama.

Ove godine Moderna galerija prednost je dala mladim umetnicima, koji tek krče sebi put na umetničkoj sceni Srbije. Izložba će trajati do 15. marta.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *