Uto. avg 16th, 2022

Mlada flautistkinja Dušica Nikolić ponovo pred lazarevačkom publikom

Lazarevčanka Dušica Nikolić održaće koncert u Modernoj galeriji u ponedeljak 25. novembra od 18 časova. Svojim sugrađanima predstaviće se delima klasične muzike iz nekoliko epoha uz pratnju pijaniste Filipa Milisavljevića.  Ova flautistkinja nakon ovog koncerta učestvovaće na prestižnom takmičenju u Novom Sadu.

Koncert Dušice Nikolić na flauti uvertira je pred nastup na prestižnom takmičenju „Anton Eberst“ koje je posvećeno profesoru Antonu Eberstu, osnivaču novosadske duvačke škole. Održava se svake godine u novembru mesecu i obuhvata discipline klarinet i flautu. Ove godine, takmičenje će biti održano od 28. novembra do 1. decembra a pre toga Lazarevčanka Dušica Nikolić svojim sugrađanima predstaviće deo opusa iz gotovo svih epoha. Koncert će biti održan u ponedeljak u 18 časova u Modernoj galeriji.

Dušica Nikolić završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Flautu svira već 19 godina i učestvovala je na prestižnim takmičenjima kako u našoj zemlji tako i inostranstvu. Trenutno nastupa i sa Simfonijskim orkestrom RTS.

Ova mlada flautistkinja kaže da je prilikom upisa u nižu Muzičku školu prvenstveno želela da svira klavir ali da je izabrala flautu baš zbog toga što joj ovaj instrument nije bio poznat. Od tada je prošlo 19 godina i po njenim rečima nikada se nije pokajala što je upravo njen izbor bio ovaj instrument. Uprkos tome što mnogi muzički stručnjaci kažu da ton iz flaute “miluje” i umiruje, Dušica kaže da muziciranje na ovom instrumentu iziskuje mnogo vežbe i rada.

Dušica kaže da nažalost deca danas manje biraju flautu prilikom upisa u Muzičku školu a da će ovaj koncert biti prilika da se upoznaju sa ovim duvačkim instrumentom.

Lazarevčanka Dušica Nikolić nastupiće u ponedeljak uz klavirsku pratnju pijaniste Filipa Milisavljevića. Prethodni koncert pred lazarevačkom publikom imala je pre dve godine a na ovom koncertu predstaviće se delima iz različitih epoha. Ulaz je besplatan a program će biti održan u Modernoj galeriji od 18 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *