Sre. dec 1st, 2021

Literarna sekcija OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca proglašena za najbolju osnovno-školsku literarnu sekciju u Srbiji

Literarna sekcija „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca proglašena je za najbolju osnovno-školsku literarnu sekciju u Srbiji. Profesorka Lidija Marić Jovanović, koja rukovodi literarnom sekcijom, nagrađena je peti put za mentorski rad sa talentovanim literarcima. Priznanje na Republičkom takmičenju literarnih sekcija i družina osnovnih i srednjih škola Srbije doneli su kreativni rad i uspesi u školskoj 2017/2018. godini.

Uspeh je značajniji kada se ima u vidu da je literarna sekcija OŠ „Mile Dubljević” prvi put učestvovala na ovom republičkom takmičenju koje zajednički organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Zadužbina Desanke Maksimović.

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” u školskoj 2017/2018. godini osvojili su 15 nagrada na različitim lokalnim, republičkim i međunarodnim literarnim konkursima, realizovali nekoliko kreativnih radionica, obeležili značajne praznike i književne jubileje, organizovali i realizovali izložbe i na različite načine učestvovali u kulturnom životu škole i opštine.

Zahvaljujući brojnim nagradama koje su za svoje stvaralaštvo na različitim literarnim konkursima osvojile učenice sadašnjeg šestog razreda: Nina Jurišić VΙ-3, Jovana Mešterović VΙ-3, Milica Marković VΙ-4, Nina Maksimović VΙ-1 i Sanja Jelenić, literarna sekcija naše škole kandidovala se za republičko takmičenje. Osim mladih pesnikinja, radu literarne sekcije i ovom velikom uspehu značajno su svojim zalaganjem i kreativnošću doprineli i učenici: Tijana Vidaković VΙ-1; Aleksandra Ilić, Кristina Jovanović, Nina Nešić, Vuk Đurić, Sara Petronijević, Nikola Vasiljević, Tamara Ranković, Mihailo Jeremić, Anđela Antonijević VΙ-3; Magdalena Pavlović, Nevena Petrović, Jasmina Nedeljković, Slavica Stefanović, Mladen Đuričić, Marija Ilić VΙ-4.

Rukovodilac Literarne sekcije „Razigrano pero”  Lidija Marić Jovanović nagrađena je za mentorski rad sa učenicima i stručno vođenje sekcije nagradom „Prof. dr Slobodan Ž. Marković”. Ovo je peta nagrada na Republičkom takmičenju literarnih sekcija i družina osnovnih i srednjih škola Srbije za profesorku Marić Jovanović koja je prethodna četiri puta bila nagrađena za rukovođenje Literarnom sekcijom OŠ „Braća Nedić” iz Osečine.

Dodela nagrada najboljima tradicionalno se održava na Filološkom fakultetu u Beogradu za vreme trajanja Zimskog seminara za profesore i nastavnike srpskog jezika i književnosti. Diplome i knjige za nastavnika mentora i školsku biblioteku dodeljivale su predsednica Društva za srpski jezik i književnost prof. dr Zona Mrkalj i sekretar Mina Đurić.

Izvor: http://www.lajkovac.org.rs/

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *