Sub. nov 26th, 2022

Lazarevčanin Aleksandar Trmčić dobitnik nagrade za najbolju scenografiju u predstavi „Damojed“

Prvi Zimski pozorišni festival za decu održan je u Aleksincu od 29. januara do 3. februara. Profesionalna pozorišta izvela su svoje predstave namenjene najmlađima, a aleksinačka deca su uživala. Nagradu za najbolju scenografiju dobio je i Lazarevčanin Aleksandar Trmčić za scenografiju u predstavi „DAMOJED“.

Dečja drama govori o zmaju vegetarijancu koji želi da ispuni očekivanja svoje familije i na svečanoj gozbi posluži sladoled od dame. Ova ideja se ne dopada kuvaru, dvorskoj ludi, dami i vitezu. Posle niza važnih prepreka, dobro pobeđuje zlo. Ova pobeda se realizuje kroz lični rast i razvoj glavnog lika, koji doživljava preobražaj i raskida sa lošim navikama i generacijskim nanošenjem zla, shvata značaj moralnih vrednosti i počinje da živi srećan život. Tekst je napisan u stihu i prilagođen psihološkom uzrastu deteta. Bajkoviti prikazi korespondiraju sa dečijom maštom.
Zimski Pozorišni festival za decu 2019. organizovalo je Gradsko pozorište “ Teatar 91 “ Aleksinac pod pokroviteljstvom Opštine Aleksinac. U takmičarskom programu učestvovalo je šest pozorišnih predstava za decu.
image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *