Sub. sep 25th, 2021

Kaliopi i Atelje 212 ove jeseni pred lazarevačkom publikom

Zaposleni u Centru za kulturu Lazarevac i za mesec novembar spremili su bogat program. Već početak novembra će obeležiti festival „Mali Joakim“ koji će realizovati Prvo prigradsko pozorište „Puls teatar“ pa će najmlađi uživati u nekoliko kvalitetnih dečijih predstava. Za decu se tokom ovog meseca planira i održavanje dečijeg filmskog festivala „Mini kid fest“. Stariji posetioci će uživati u bogatom filmskom programu pa će sve premijere svetskih hitova odmah nakon Beograda videti i Lazarevčani. Pravi muzički spektakl očekuje se 29. novembra kada će u Centru za kulturu nastupiti makedonska i jugoslovenska diva raskošnog glasa i talenta Kaliopi. Već 2. decembra publika će moći da uživa u predstavi koja je obeležila ovu godinu. U pitanju je „Petrijin venac“ Ateljea 212.

Kao i do sada, Centar za kulturu trudi se da za svoje sugrađane pripremi bogat i raznovrsan program, kako scenski, tako i muzički i likovni. Početak novembra obeležiće festival „Mali Joakim“ u organizaciji Prvog prigradskog pozorišta „Puls teatra“ pa će najmlađa publika uživati narednih nedelju dana u odličnim predstavama za decu. Krajem novembra za najmlađe biće pripremljen i „Mini kid fest“a mlađa publika će moći da pogleda nekoliko filmova koji su u oktobru prikazani u Beogradu.

Što se tiče muzičkog programa u novembru, očekuje nas pravi spektakl. Po prvi put pred lazarevačkom publikom svoje velike hitove otpevaće diva raskošnog glasa, gošća iz Severne Makedonije, Kaliopi. Njen koncert na programu je u petak 29. novembra.

Ljubitelji domaćih filmova imaće priliku da isprate manifestaciju „Dan domaćeg filma“ koja je predviđena za novembar mesec u Modernoj galeriji. Reč je o projektu koji je pokrenuo Filmski centar Srbije.

Već početkom decembra Lazarevčane očekuje kultna predstava „Petrijin venac“ koja je obeležila ovu pozorišnu godinu. Glumci Ateljea 212 izvešće je u ponedeljak 2. decembra.

Po rečima direktorke Centra za kulturu, do sada je programe ove ustanove u Lazarevcu propratilo oko 40 000 posetilaca a ta brojka će do kraja godine svakako biti i veća. Po broju poseta prednjači bioskopska publika.

Kada su kulturna dešavanja u opštini Lazarevac u pitanju, zaposleni vredno rade i na programu za poslednji mesec u godini koji će takođe obilovati raznovrsnim repertoarom za sve uzraste. Sve informacije o narednim događajima, svi sugrađani mogu pronaći i na zvaničnom sajtu Centra za kulturu Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *