Sub. nov 26th, 2022

Kada će biti rešeni problemi vodosnabdevanja u Lazarevcu i Lajkovcu?

Tokom ove godine očekuje se početak izgradnje novog bunara koji će do kraja godine doprineti rešavanju problema vodosnabdevanja, istakao je direktor JPKP „Lazarevac“ Ivan Milić, koji je dodao da se očekuje i revitalizacija bunara koji na puštanje u funkciju čeka već gotovo deset godina.

Povremena isključenja vode tokom noći posledica su smanjenja nivoa vode u rezervoarima i dotoka sa oba izvorišta vodovoda “Peštan“ JPKP „Lazarevac“. Uzroci su brojni ali jedan od osnovnih je i izdašnost bunara koja je smanjena u odnosu na godine kada je njihova eksploatacija započela. JPKP „Lazarevac“ intenzivno radi na pronalaženju rešenja ovog problema, kako bi se sprečile veće restrikcije tokom letnjeg perioda.

Kako je rekao Milić investicije u nove bunare planiraju se opštinskim budžetom i ovi projekti zavise od podrške GO Lazarevac. Tender za izbor izvođača radova na kopanju jednog bunara je završen, a njegovo stavljanje u funkciju je najranije moguće krajem godine.

Ivan-Milić,-v.d.-direktora-JPKP-Lazarevac

Od istražne bušotine, preko kopanja bunara, do njegovog opremanja, zatim radova na priključenju na elektro i vodovodnu mrežu do puštanja u rad novog bunara dug je put, zato nas povećanje izdašnosti izvorišta “Peštan“  očekuje tek 2020. godine. Pred vodovodom “Peštan“ je leto prepuno brojnih izazova za koje su pripreme već počele.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

1 thought on “Kada će biti rešeni problemi vodosnabdevanja u Lazarevcu i Lajkovcu?

  1. Pa sta je sa snabdevanje iz akomulacije Rovni,receno je da ce cetiri grada Valjevo,Mionica,Lajkovac i Lazarevac biti vezani za pomenutu akomulaciju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *