Ned. sep 25th, 2022

Izgradnja pešačko biciklističke staze od Lajkovca do MZ Rubribreza

Radovi na izgradnji pešačko biciklističke staze od Lajkovca do MZ Rubribreza sa pratećom zaštitnom ogradom nastavljeni su i ove godine. Ukupna dužina staze je 3 kilometra, a trenutno se radi deonica dužine 250 metara. S obzirom da se nalazi između regionalnog puta i pruge ova staza je od velikog značaja za pešake. Ova staza je rađena i u prethodnom periodu ali je parkiranjem teretnih vozila uništavana. Zbog toga se sada istovremeno postavlja i zaštitna ograda.

Zahvaljujući nemarnosti i bahatosti vozača teretnih vozila koji su pešačko biciklističku stazu od Lajkovca do Rubribreze koristili kao parking i na taj način onemogućili pešacima, pre svega osnovcima da je koriste i uništili njen veći deo, opština Lajkovac je bila prinuđena da ponovo započne radove. Tokom prethodne građevinske sezone urađena je jedna deonica, a već početkom ove počeli su radovi na delu staze u dužini od 250 metara.

Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine Lajkovca
Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine Lajkovca

Zahvalivši se rukovodstvu opštine Lajkovac, Zoran Vasiljević, odbornik iz Rubribreze je ukazao na značaj ovog projekta.

Kako bi se ova staza završila do Pepeljevačke rampe neophodno je četiri miliona dinara, a ovo je samo jedan u nizu projekata koji se finansiraju od naplate kazni za saobraćajne prekršaje u okviru Programa Saveta za bezbednost u saobraćaju.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *