Ned. sep 25th, 2022

Izgradnja kanalizacione mreže u ulici Lajkovačka pruga

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Lajkovačka pruga u dužini od 250 metara. Kako je istakao predsednik opštine Lajkovac, na ovaj način biće rešen decenijski problem deset domaćinstava u ovoj ulici, a vrednost radova je 3 miliona dinara.

Deonica ulice Lajkovačka pruga u dužini  od 1000 metara tokom protekle građevinske sezone je asfaltirana uz prateću putnu infrastrukturu, dok je krak od 250 metara prema prioritetima ostavljen za ovu. Povoljni vremenski uslovi već u martu su doprineli početku radova na kanalizacionoj mreži, čime će po prvi put biti rešen ovaj urbanistički problem domaćinstava u ovom delu  Lajkovca.

Nakon završetka radova na kanalizacionoj mreži planirano je asfaltiranje ove deonice, ali je još uvek neizvestan početak radova.

Tokom ove godine planirana je i izgradnja trafoa za potrebe bazena, uređenje partera ispred Gradske kuće, izgradnja Zelene pijace i izgradnja parka na sadašnjoj lokaciji pijace. U saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja biće raspisane nabavke za kompletnu rekonstrukciju škola u Lajkovcu i Bajevcu ukupne vrednosti od preko 100 miliona dinara. Očekuje se i raspisivanje tendera za izgradnju seoske kuće u Pepeljevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *