Sre. dec 1st, 2021

Intezivne pripreme vrtića „Leptirić“ za predstojeće festivale

U oktobru prošle godine u PU „Leptirić“ Lajkovac po prvi put nakon 34 godine prošireni su kapaciteti. Zaključno sa 1. oktobrom prošle godine ukinuta je lista čekanja i rasterećene su grupe. Trenutno ovu ustanovu pohađa 510 mališana, dok je u pripremnom preškolskom programu 156 dece. Nakon zimske pauze, polaznici vrtića vredno vežbaju i pripremaju nastupe na manifestacijama a već od 20. marta deca će učestvovati na festivalima u Smederevu, Koceljevi, Rakovici i Ubu. Nakon osam godina, u PU „Leptirić“ ove godine biće održan 6. po redu Festival dečijeg stvaralaštva koji će okupiti 13 predškolskih ustanova i ima međunarodni karakter, rekla je za RTV GEM Mila Lončar Mitrović, direktorka vrtića.

Novi objekat vrtića ima 10 soba za boravak dece, salu za fizičko – igraonicu, distributivnu kuhinju i nove kancelarije. Savršene uslove za boravak u vrtiću dobilo je trenutno 510 mališana. Uvek se nađe mesto za decu čiji roditelji rade, dodaje direktorka ustanove Mila Lončar Mitrović.

leptiric-6

Nakon pauze u susret proleću, mališani iz PU „Leptirić“ vredno se pripremju za nastupe na festivalima i manifestacijama. Već 20. marta dve grupe predškolaca nastupiće na festivalu u Smederevu i Odžacima.

U aprilu mališani će nastupiti na Dramskom festivalu u Ubu sa dramskim delom „Mocartov čarobni život“. U Koceljevi 19. aprila će biti održana četvrta Mala olimpijada a zahvaljujući pobedi na prvoj, Lajkovac je bio domaćin druge olimpijade koja je takmičarskog karaktera. Tokom meseca apila lajkovački mališani maskirani u voćkice svoj grad predstavljaće i na Međunarodnom karnevalu u Rakovici.

Nakon osam godina, u PU „Leptirić“ ove godine biće održan 6. po redu Festival dečijeg stvaralaštva koji će okupiti 13 predškolskih ustanova i ima međunarodni karakter.

Direktorka Mila Lončar Mitrović pohvalila je rad svojih zaposlenih ali i mališana i roditelja koji dobro sarađuju sa institucijom i dosta pomažu u odlasku na festivale i putovanja.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *