Ned. sep 25th, 2022

Humanost Lajkovčana iz Čikaga

Кompanija „3MD“ iz Čikaga, čiji su vlasnici Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović, poželela je da za božićne i novogodišnje praznike donira sredstva za osetljive kategorije stanovništva na Кosovu i Metohiji i u Lajkovcu. Obratili su se Nenadu Džajeviću, zameniku predsednika opštine Lajkovac, koji je organizovao humanitarnu akciju za pomoć deci na Кosovu.

Stupio je u kontakt sa Ivanom Rakić, predsednicom Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama „Podrži me“ iz Кosovske Mitrovice, koje deluje na celoj teritoriji Кosova i Metohije. Udruženje trenutno pruža podršku za 125 dece iz srpskih opština sa severa Кosova i iz srpskih enklava. Od novca Lajkovčana iz Čikaga kupljeni su novogodišnji paketići za svu decu, koje je Nenad Džajević uručio na Humanitarnoj akademiji održanoj 11. januara u Domu kulture u Zvečanu. Osim toga, paketići su obezbeđeni za 37 učenika OŠ „Banović Strahinja“ iz Banjske u opštini Zvečan, kao i laptop za nastavu.

Humanitarnoj akademiji u organizaciji udruženja „Podrži me“ prisustvovali su predstavnici Кancelarije Vlade Srbije za Кosovo i Metohiju, predsednici privremenih organa opština sa severa Кosmeta, predstavnici opština iz centralne Srbije i banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji. Predsednik odbora Milorad Arlov uručio je udruženju „Podrži me“ ček na 35.000 evra, koliko je prikupljeno u velikoj humanitarnoj akciji u Republici Srpskoj. Deo tog novca namenjen je formiranju Centra za dnevni boravak dece sa posebnim potrebama u Zvečanu. Program su pripremila deca iz vrtića, osnovne škole i deca sa posebnim potrebama, što je ostavilo dirljiv utisak na sve. Među gostima koji su se obratili prisutnima u prepunom Domu kulture u Zvečanu bio je i Nenad Džajević:

Pomagaćemo i ubuduće, nastavićemo saradnju koju smo uspostavili sa udruženjem „Podrži me“, koje je veoma posvećeno podršci deci sa posebnim potrebama. Takođe se nadam, u ime opštine Lajkovac, saradnji sa lokalnim samoupravama sa severa Кosova i Metohije, pogotovo sa opštinom Zvečan. U tom smislu, pozivam čelnike opštine Zvečan da napravimo prve korake za buduću saradnju.

U OŠ „Banović Strahinja“ u Banjskoj Nenad Džajević je direktoru škole Draganu Lazareviću uručio laptop, a svim učenicima novogodišnje paketiće. Ovom prilikom je u izjavi za medije rekao da su Lajkovčani – vlasnici kompanije „3MD“ iz Čikaga ovakvim gestom pokazali volju da pomognu najugroženijem delu Srbije i najosetljivijoj populaciji. Inače, nije bilo jednostavno stići sa paketićima do Zvečana i Banjske. Prevoz iz Lajkovca organizovan je po snežnoj mećavi, uz šest sati držanja kombija sa paketićima na prelazu.

Ukupna vrednost donacije je preko 400.000 dinara. Džajević najavljuje da će paketići ovih dana biti podeljeni i deci sa posebnim potrebama u Lajkovcu, kao i donaciju za osnovnu školu od kompanije „3MD“ Lajkovčana iz Čikaga.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *