Ned. sep 25th, 2022

Dr Jovanka Gomilanović novi predsednik Skupštine opštine Lajkovac

Novi predsednik skupštine opštine Lajkovac je dr Jovanka Gomilanović, koja je stupila na dužnost nakon glasanja na 28. redovnoj sednici. Za dr Gomilanović glasala su 23 odbornika. Nakon ostavke člana veća Vladana Kostića, na njegovo mesto izglasan je Nikola Tomić dipl. rudarski inženjer iz Lajkovca. Odbornici su dali saglasnost i na izveštaje o radu Kulturnog centra, Gradske biblioteke, Turističke organizacije i Ustanove za sport i omladinu.

U istoriji lajkovačkog parlamentarizma po prvi put na funkciji predsednika skupštine našla se jedna dama. Dr Jovanka Gomilanović novi je predsednik skupštine koja je održana u opštini Lajkovac. Obiman dnevni red obeležio je ovo skupštinsko zasedanje u Lajkovcu a pored izbora novog predsednika, došlo je i do promena u Veću ali i do izbora novih odbornika. Zbog isteka odborničkog mandata i ostavke jednog odbornika, novi članovi lajkovačkog parlamenta su Biljana Petrović i Marko Milošević iz SNS-a.

Nova predsednica skupštine rekla je da je jako zadovoljna izborom na ovu funkciju i da će u skladu sa svojim mogućnostima pokušati da ovaj posao obavlja odgovorno i časno. Istakala je da su odluke koje su izglasane na ovoj sednici u skladu sa zakonom i da je zadovoljna zbog usvojenih predloga.

Na dnevnom redu našlo se 28. tačaka. Odbornici su dali saglasnost i na izveštaje o radu Kulturnog centra, Gradske biblioteke, Turističke organizacije i Ustanove za sport i omladinu. Od tačaka koje se posebno izdvajaju su i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, koji predviđa novu pomoć lajkovačkim poljoprivrednicima.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *