Sub. nov 26th, 2022

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ nagradila najvernije čitaoce u 2019. godini

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ na prigodnoj svečanosti nagradila je Naj čitaoce u 2019. godini. Nagrađeni su najverniji čitaoci u dečijem i odeljenju za odrasle kao i u ograncima Veliki Crljeni, Stepojevac i Rudovci. Prigodne poklone dobili su i nagrađeni na foto konkursu „Sa knjigom je lepše“. Tokom svečanosti nastupio je hor Verodar.

Biblioteka “Dimitrije Tucović“ Lazarevac okuplja oko 8 000 čitalaca, kako u gradskoj tako i u bibliotekama u Stepojevcu, Junkovcu, Velikim Crljenima i Rudovcima. Sumirajući rezultate ove sada već odlazeće godine, biblioteka po tradiciji krajem decembra nagrađuje najaktivnije čitaoce, i to ne samo one koji dosta čitaju i redovno posećuju biblioteku već i one koji učestvuju u različitim programima koji se organizuju. Ovoga puta nagrađeno je njih preko trideset.

Među nagrađenima su i učenici OŠ “Vuk Karadžić“ iz Stepojevca. Boris Lukić, Vasilija Trajković, Nikolina Ilić, Lazar Lazović i Anastasija Ranković, uzrasta su od 5 do 14 godina a zajednička im je ljubav prema knjizi. U proseku pročitaju po jednu knjigu nedeljno, a omiljeno mesto u školi im je školska biblioteka.

Pored najboljih čitalaca u Stepojevcu nagrađeni su i čitaoci u ogranku Veliki Crljeni: Boris Lukuć, Anđelija Novaković, Anita Živojinović, Danijela Radojčić. U ogranku Rudovci naj čitaoci su: Branka Jeremić, Slađana Matić, Suzana Novaković, Lazar Lazović i porodica Petrović. U dečijem odeljenju u Lazarevcu nagrađeni su u kategoriji do 7 godina: Vasilije Mitić, Dunja Jevtić, Nikolina Lukić, Una Božović. U kategoriji nižih razreda nagradu je dobila Iva Perić, a viših razreda Ksenija Živojinović, Milja Stevanović, Željana Kunac. Porodična nagrada pripala je Nađi i Pavlu Stanojević. Kada je reč o odeljenju za odrasle nagrađena je srednjoškolka Magdalena Savatijević, zaposleni Todor Preradović, penzionerke Ana Čakarević i Mirjana Simić, domaćica Ljubica Lazarević i porodica Jevtić.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *