Uto. avg 16th, 2022

Apoteka „Dr Max“ – Reumatska oboljenja

U periodu godine kada je temperatura niža a vlažnost vazduha veća, sve veći je broj onih koji se žale na reumatske bolesti, bolove u kostima, zglobovima i mišićima. Reumatske bolesti su veoma česte, a najnovija istraživanja pokazuju da postoje neke koje uglavnom pogađaju žene. Savete kako lečiti ove bolesti i ublažiti tegobe potražili smo u apoteci Dr Max.

Svako od nas oseća bol u zglobovima i mišićima s vremena na vreme. Kada se bol u zglobovima, vratu, leđima, kostima i mišićima ne razrešava onako kako bismo očekivali, kada je ozbiljan i uporan, traje više od nekoliko dana, potrebno je javiti se na pregled kod reumatologa.

Reumatolog je internista koji je dodatno obučen subspecijalista za dijanostiku i lečnje bolesti mišićno-koštanog sistema i sistemskih autoimunih bolesti koje se jednim imenom obično nazivaju reumatske bolesti. Sve ove bolesti mogu uticati na zglobove na taj način da uzrokuju bol, oticanje, ukočenost, a u kasnijem toku i trajne deformitete.

Dijagnoza reumatskih bolesti se postavlja nakon određenih analiza, međutim u narodu poznata reuma na koju se žali veliki broj pacijenata je stanje koje nema definisani uzrok bola, niti postoje jasni deformiteti zgloba.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *