Ned. sep 25th, 2022

Andrija Živković obišao radove na izgradnji vodovodne mreže u okviru projekta izgradnje sistema za napajanje vodom iz hidroakumulacije Stubo-Rovni

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima obišao je radove na izgradnji vodovodne mreže u okviru projekta izgradnje sistema za napajanje vodom iz hidroakumulacije Stubo-Rovni. Trenutno se izvode radovi na izgradnji primarnog cevovoda u MZ Pridvorica od Ratkovca do Strmova dužine 3 500 metara. Za ovu deonicu je iz budžeta izdvojeno 10 miliona dinara.
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac

Tokom obilaska radova predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je podsetio na značaj projekta vodosnabdevanja hidrosistema ‘’Stubo – Rovni’’ i naglasio da je izgradnja primarne vodovodne mreže za mesne zajednice u tom delu opštine počela 2016. godine.

Kako je rekao predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković završena je izrada projekta i dobijene su dozvole za nastavak radova ka Pepeljevcu, a sredstva će biti obezbeđena u okviru Sporazuma između opštine Lajkovac i EPS – RB Kolubara na osnovu preseljenja naseljenog mesta Skobalj.

U daljim planovima je i drugi krak u odnosu na ovaj koji će ići prema Vračeviću, Donjem Lajkovcu i Bogovađi, rekao je povodom realizacije ovog kapitalnog projekta Andrija Živković predsednik opštine Lajkovac. Živković je najavio i da će radove na izgradnji sekundarne vodovodne mreže izvoditi JP ‘’Gradska čistoća’’ Lajkovac a cena priključka na mrežu će biti prema važećem cenovniku. Kako se očekuje cena vode će biti 40 dinara po metru kubnom.

image_pdfKreiraj PDF dokumentimage_printŠtampaj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *